Az ókori Róma – Városból birodalom 5. osztály

Kedves Diákom! 

Szeretnélek meghívni egy varázslatos utazásra, hogy megismerhessük az ókori Róma lélegzetelállító történelmét. 

18. Történetek Róma alapításáról és harcairól

Arra kérlek, hogy az első erről szóló történelemóra előtt nézd meg ezt a videót. 

Az órát egy kahoot kvízzel fogjuk kezdeni, hogy megnézzük, mennyi mindenre emlékszel a videóból. 

– – – 

19. A pun háborúk

Arra kérlek, hogy otthon olvasd el a tankönyv 69-71. oldalán található fejezetet és utána csináld meg ezt a tesztet, hogy lássuk, mennyire értetted meg a tananyagot.

Itt találsz egy szorgalmi feladatot. Nézd meg az alábbi videót és írd le, amit megtudtál Hannibálról, a híres karthágói hadvezérről! 

Szeretném, ha tényleg mindenre jól emlékeznél, ezért az óra utolsó 5 percében arra kérlek, hogy töltsd ki ezt a kilépőjegyet

– – – 

20. A köztársaság válsága

Ebben a leckében fel kell tárnunk azokat az okokat, amelyek a római terjeszkedés eredményeként meggyengítették az egyre növekvő birodalmat. Kérlek, olvasd el otthon a tankönyv 72-74. oldalán található leckét és utána csináld meg ezt a learning apps feladatot, amelyben csoportokba kell rendezned a válságtüneteket.

Az órán a vázlatíráshoz ez a prezentáció nyújt majd segítséget. Együtt fogunk dolgozni és kérlek nagyon figyelj arra, hogyan emeljük ki a fontos információkat a tankönyvi szövegből! 

A mai szorgalmi feladat egy újabb videó, amelyben megismerkedhetsz a rabszolgák legendás vezérével, Spartacus-szal.

 

– – – 

21. Julius Caesar

Kérlek nézd meg az alábbi videót az óra előtt. Az itt elhangzó információknak jó hasznát fogod venni a tanórán!

 

Az órán 3 fős csoportban fogtok dolgozni. Az a feladat, hogy az alábbi prezentációhoz az osztálytársaiddal együtt írjátok meg Julius Caesar életének összefoglalóját az otthon megnézett videó és a tankönyv alapján. Miután készen vagytok, a már megismert screencasting app segítségével csináljatok egy videót a prezentáció és a saját jegyzetetek felhasználásával. Az elkészült töltsétek fel youtube-ra (a videó legyen unlisted!) és osszátok meg velem a linket. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.