9. Palesztina és 10. Fönicia – órai vázlatírás csoportmunkában (Spiral)

 A kész vázlat itt található #—> link

Feladat: 

4 fős csapatokban válasszanak ki egy témát az alábbiak közül. Az első hat témát a tankönyvben találják a 9-10-es leckékben, az utolsó háromhoz kaptak online anyagot. Osszák fel a munkát egymás között. Tervezzék meg az prezentációt. Mindenkit kérek, hogy töltse ki ezt a kérdőívet arról, hogy melyik csapatba tartozik. A prezentációt órán fogják megcsinálni a Team up alkalmazással. 

Az erőfeszítésük az alábbi módon fog megtérülni:

Témaválasztás, a kérdőív kitöltése  =>  1 vagy 5 (35%) Ha két csapat ugyanazt a témát választja, akkor az a csapat kapja meg, amelyiknek minden tagja előbb tölti ki a kérdőívet! A másik csapatnak új témát kell választania! Határidő október 8 vasárnap 18.00. Itt tudják megnézni a kérdőíven beérkezett válaszokat. Amelyik csapat nem regisztrál egy témára teljes számban, akkor mind a négy diák egyest kap.

Az órai prezentációkészítés =>  1 vagy 3 vagy 5 (35%) (átlátható, lényegre törő és vázlatos bemutató kell, képekkel illusztrálva)

A prezentáció előadása =>1 vagy 3 vagy 5 (35%) (maximum 4 perc áll egy csapat rendelkezésére) Ötös akkor jár, ha mindenki részt vesz a prezentációban.

Tankönyvi témák

1. Kánaán népei

2. Egységes zsidó állam

3. Idegen uralom és vallási változások

4. A kereskedők országa, Fönícia

5. A hangjelölő írás

6. A pénz kialakulása

Extra témák:

7. Salamon temploma

8. Zsidó vallási jelképek (1.2.3.5.)

9. Egyiptomi és föniciai hajók

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.